M A R X A   H O M E N A T G E  
.
.
.
.
.
.
.
.
  MARXA HOMENATGE ALS MAQUIS  
        
        


VIII Marxa Homenatge als Maquis - 2005

Programa d’activitats

PROGRAMA VIII MARXA-HOMENATGE ALS MAQUIS, 2005

Divendres 15 d’abril a les 20 h al centre cívic de Berga (Berguedà) (c/ Mestre Pedret s/n) : presentació del llibre de Josep Clara: Marcel·lí Massana, l’home més buscat. Un mite de la guerrilla anarquista. Rafael Dalmau editor. La presentació serà a càrrec de l’autor i l’editor del llibre.

Divendres 13 de maig a les 19 h a l’Ateneu Popular l’Aixada (c/ Major 44) de Vilanova i la Geltrú (Garraf) : xerrada-presentació de la VIII Marxa-Homenatge als Maquis amb participació d’historiadors i membres de la organització de la marxa.

Dissabte 14 de maig a les 18 h a l’Ateneu Popular l’Aixada de Vilanova i la Geltrú : projecció d’un audiovisual sobre la guerrilla antifranquista d’orientació llibertària.
A les 20 h concert de cantautors al CSO Can Marbre (c/ Sant Josep 13).

Dimecres 25 de maig a les 20 h al CSO Na Bastardes de Manresa (Bages) : xerrada sobre "Dues experiències de guerrilla rural, el Bierzo i el Maestrat".

Dijous 9 juny a les 19.30h a la Fundació d’Estudis Llibertàris i Anarcosindicalistas de Barcelona (Barcelonès) (c/Joaquim Costa 34) : xerrada sobre el "Directorio Revolucionario Iberico de Liberación (DRIL)" i presentació del llibre "Pirates de la llibertat" amb el seu autor Xavier Muntanyà.

Dissabte 2 de juliol a les 20 h a l’Arxiu Històric de Reus (Baix Camp) (plaça Castell núm., 3 A) : xerrada: "Testimonis de la resistència: el cas de Ramon Claret" per Salvador Palomar, historiador i antropòleg.

Dissabte 2 de juliol excursió-guiada al Mas Clarà (Gironès): "L’últim viatge de Quico Sabaté". Sortida des de Girona: a les 9 h al Bar Núria (plaça marquina).

Dissabte 9 de juliol, a les 20:00 a Navarcles (Bages) (Cal Carrasclet, C/St.Benet, 15) : passi del vídeo: Ramon Vila Capdevila: l’últim maqui català, seguit d’un col·loqui-xerrada a càrrec d’un historiador navarclí.

Divendres 15 de juliol a Balaguer (La Noguera), a les 20 h al CSO La Via : passi de video "La guerrilla de la memoria".
A les 20.30 h xerrada sobre el maquis a ponent a càrrec de l’historiadora Dolors Marín i l’historiador Ferran Sanchez.
A les 22 h sopar popular.

Dissabte 16 de juliol a Baro (Pallars Sobirà), a les 13.30 h dinar popular a la casa refugi Minairons.
A les 16 h passi de la pel·lícula "Y llegó el dia de la venganza".
A les 17.45 h xerrada sobre el maquis a ponent a càrrec de l’historiadora Dolors Marín i l’historiador Ferran Sanchez.
A les 21 h sopar popular.
A les 22.30 h concert amb Kafarna (Tornabous) i altres grups.

Diumenge 17 de juliol a Baro : a les 9 h esmorçar la casa refugi Minairons.
A les 10 h caminada (Ruta maquis).
Nota: Dormir, i les tres menjades al Refugi dels Minairons valdrà 30 euros, places limitades, apuntar-se al correu de : alestrinx@yahoo.es (Per més informació: www.alestrinx.tk)

Divendres 22 de juliol a les 19 h a la carretera vella de Vilada (Berguedà): Homenatge a Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo.
A les 22.30 h Concert a la plaça Rivera de Berga (més info: www.berguedallibertari.org).

Dissabte 23 de juliol a les 13 h : trobada davant la casa natal de Marcel·lí Massana (c/ Mossèn Huch núm. 8 de Berga) i homenatge en aquest resistent anarcosindicalista.
A les 15 h trobada a Peguera i col·locació d’una placa de Pedra a la casa natal de l’anarquista berguedà Ramon Vila Capdevila.
A les 22 h a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat (c/ del Balç 4 bxos esquerra) projecció del documental "Francisco Ponzan,el resistent oblidat".

Diumenge 24 de juliol a les 8 h : Caminada comentada per les bases guerrilleres properes als canals de Sant Miquel (es sortirà des del Pont de Pedret). A les 14 h Dinar i cloenda dels actes d’enguany al Berguedà.

Dissabte 6 d’agost: Trobada a Tarascon-Banat (Ariege, França).

Diumenge 7 d’agost: A les 10 h visita al Museu i camp d’internament de Vernet d’Ariege (França).

Dimarts 30 d’agost a les 20 h a Barcelona (Barcelonès) : Trobada al lloc on van assassinar al company Josep Lluís Facerias, al Passeig Verdum cantonada amb el carrer Doctor Pí i Molist.

Divendres i dissabte, 9 i 10 de setembre : re-elaboració del mural d’homenatge als guerrillers llibertaris coneguts i anònims de la Plaa Anna Frank a La Llagosta (Vallès Oriental), tapat recentment pel batlle pseudo-socialista de l’Ajuntament tripartit.

Divendres 16 de setembre a les 19:30 h : presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan, membre fundador del MIL-GAC dels GARI i d’Action Directe, empresonat des de fa 19 anys a Frana amb altres membres d’aquest grup revolucionari, als locals de la CNT de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) al Passeig dels Països Catalans.

Dissabte 17 de setembre : elaboració d’un mural a la memòria d’Antoni Franquesa als pilars de l’autopista a la corba del cementiri de Montcada i Reixac, localitat on fou assassinat per l’esquena pels "valents" Guàrdia Civils.

Dijous 29 de setembre : a les 19:30 h al Casal LLibertari de Sentmenat (Vallès Occidental), audiovisual i presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan.

Divendres 30 de setembre : elaboració d’un mural a la memoria de Guillermo Ganuza Navarro i presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan, a Sant LLoren Savall (Vallès Occidental).

Divendres 7 d’octubre a les 20 h : lliurament simbòlica de plomes de gallina i recital poètic davant del "cuartelillo" dels tricornis a Vic (Osona), població de naixement d’Antoni Franquesa.

Dissabte 8 d’octubre a les 18 h : salves, ofrena floral i lectura de manifest a la tomba dels Franquesa al cementiri de Vic.

Dimarts 18 d’octubre A la Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) : 12 h presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan.
17 hores a la Biblioteca de Lletres, Exposició sobre l’obra d’Antoni Tèllez, cronista i amic dels guerrillers.

Dissabte 22 d’octubre a les 20 h a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) : projecció "La Casita Blanca", i presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan.

Dissabte 5 de novembre a les 17:30 h a Arbúcies (La Selva) : Marathó d’audiovisuals sobre els maquis i presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan.

Diumenge 6 de novembre a Sant Celoni (Vallès Oriental) : Mural dedicat al Quico (substituint el tapat pel batlle pseudo-socialista i els seus tripartits al cementiri) i míting de presentació del llibre "Odio las mañanas" de Jean Marc Rouillan.

Dimarts 15 de novembre : Murals al·lusius a la campanya per la llibertat dels presos d’Action Directe.
Inauguració de l’Exposició sobre l’obra d’Antoni Tèllez
Primera Assemblea Pública pel programa d’actes del 2006 a l’Universitat de Barcelona.

Dissabte 19 de novembre a les 19 h : sessió d’audiovisuals sobre els maquis al CSO Can Calet, a Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental)

Dijous 5 de gener 2006 a les 12 h : trobada al cementiri de Sant Celoni (Vallès Oriental) en record del company Quico Sabaté.

Per posar-vos en contacte amb nosaltres (si us heu de quedar a dormir o teniu qualsevol dubte) ho podeu fer a través del nostre correu electrònic: marxa-maquis@sindominio.net

SALUT I ANARQUIA!!

COMISSIÓ ORGANITZADORA DE LA VIII MARXA-HOMENATGE ALS MAQUIS 2005Descargar este artículo en formato PDF


Portada    Bibliografia    Filmografia    Textos y Artículos    Galeria de Imágenes    Enlaces Amigos,....
   Info  :  Francesc Sabaté i Llopart, "Quico" |  Josep Lluís i Facerias, "Face" |  Marcel.lí Massana i Bancells, "Pancho" |  Ramon Vila Capdevila, "Passos llargs", "Maroto" | 
SOMOS LOS NIETOS DE LOS OBREROS QUE NUNCA PUDISTEIS MATAR
SOMOS LOS NIETOS DE LOS QUE PERDIERON LA GUERRA CIVIL
A
L
S

M
A
Q
U
I
S


..

R
E
C
U
P
E
R
E
M

L
A

M
E
M
Ò
R
I
A

H
I
S
T
Ò
R
I
C
A
 .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .    CC by-nc-sa 2.5