2008/manifiesto/Ca

De Hackmeeting

Revisión a fecha de 12:27 23 sep 2008; Caraconan (Discutir | contribuciones)
(dif) ← Revisión anterior | Ver revisión actual (dif) | Revisión siguiente → (dif)
Euskara Galego English

Manifest 2008

La societat de la informació avança en acceleració. A cada segon més dades omplen Internet i altres medis telemàtics. Les nostres vides s'apropen a la ciber-realitat i la seva velocitat augmenta a un ritme vertiginós mentre nova informació alimenta continuament el més gran llegat humà creat fins ara. Es modifica, regenera i canvia, constatant el valor de la pròpia Xarxa.

Creixen les comunicacions, les comunitats i els seus ideals. S'expandeixen les creacions mentre sonen timbals de guerra, alguns de llunyans, altres que criden, i d'altres més que es palpen cada cop més a prop dels carrers. La Xarxa s'agita.... i obeeix.

Avança el virus del consumisme com a única via per a l'oci, es destapa la función militar d'Internet, es corrompeixen els ideals primaris. Els intents d'uns pocs de posar portes al camp es converteixen en noves formes de “legalitat”, d'ortodoxia. La Xarxa és corrompida: es busquen bocs expiatoris, es privatitza, s'acaba amb les essències, els colors bàsics, els sons armònics, la llibertat de viure'ls.

La societat neoliberal present a tots els aspectes de la vida quotidiana dels èssers humans actuals, extendeix les seves branques i pobla el devenir de les persones, de les ciències, de les arts, i per descomptat, de les tecnologies. En un bast intent d'extingir la cultura, de reduir-la a un simple producte de consum, simular una ciutadania consumista en un ambient digital, plagat de trampes, tarjes de crèdit i sobretot, ignorància telemàtica.

Arriba l'hora d'una nova onada de legislacions sobre les noves realitats que s'han fet possibles a Internet venudes com a lleis de protecció i seguretat per a la societat, però la finalitat de la qual no és altra que la monopolització de la producció i la criminalització dels espais de creació e inteligència col.lectiva, amb l'objecte d'obtenir un més gran poder capital i patrimonial oligàrquic.

Per això la responsabilitat dels hacktivistes no és tan sols la de hackejar sistemes, infraestructures de dades, o crear codi que fomenti a la seva vegada llicències lliures: la responsabilitat passa per hackejar les nostres ments. Per modificar aspectes complexes, forjats en moltes ocasions per influències televisives o virals, i superar les barreres de la conciència humana per a relatar els possibles futurs que a tots se'ns obren amb l'era digital.

Crear un espai físic i virtual on ser crítics amb la realitat, on no hi hagi lloc per al conformisme i la deixadesa, on cadascú sigui ell mateix, i senti el que diu, i que pugui sentir tot el que diuen els demés, sota un marc conjunt de respecte, admiració, i per sobre de tot, entusiasme.

Les llibertats del futur les defineixen el hacktivisme del present. No és precís sofrir les lligadures per saber el que significa ser lliure.

Els hacktivistes localitzen els bugs dels sistemes polítics i telemàtics. Utilitzen la rao com a arma seva, i el cor com el motor, sempre es resisteix a ser un esclau de la computadora, un ent trivial, un simple tècnic o un producte de la desinformació. La llibertat primer, i la privacitat va de la seva ma.

La llei de la UE que tracta de restringir les comunicacions P2P al 2010 als països membres, el DNI electrònic, RFID, legislació LSSI/PLCD/LSI/LOPD, xip subcutani i la biometria de control de masses, cànon que anul.la la pressumpció d'inocència, càmares de tràfic i en ciutats que control.len els moviments aliens, tràfec de dades corporatiu i guvernamental, que molts altres abans han pagat amb la seva sang per a que poguem gaudir-les ara, i que un hacktivista sempre valora.

S'ha acabat El Gran Germà. és temps de compartir lliurement, de crear, de sentir, de buscar sentir-se i fer sentint, de realitzar-se, de cumplir amb el desig innat de molts per ajudar i ser ajudats, per aprendre, per dir, somriure, teclejar, codificar, tocar, hackejar, explicar, i un llarg nombre de motivacions que un hackmeeting conté al seu interior.

És moment d'actuar i ser conscient. De viure l'experiència del hacktivisme en estat pur.

17,18 i 19 d'octubre a LaInvisible, Màlaga

"We hack our digital freedom" :)}}

Herramientas personales
wiki-navigation
project-navigation